url http://speedway.bg      e-mail  admin@speedway.bg   
  Logo (image)  
 
Начало | За нас | Форум | ПриятелиУсловия за ползване | Контакти  
 
 
Правила

История на Speedway

Устройство на мотоциклета

Нашите състезатели

Републикански шампиони

Международни шампионати

Новини

Галерия

Архивни

Видео Архиви

Полезни връзки
 
 
 
 
 
 
Facebook (image) Speedway група във Facebook
 
 
Условия за реклама
банер до 150px по дългата страна
admin@speedway.bg
или страница Контакти
 
 
Baner (image)
 
Baner (image)
 
 
Photot-Cult.com
 
alltimecams.com
 
 
Baner (image)
 

Новини


Закриха сезона по спийдуей

07.11.2011
Вчера, 6 ноември 2011 г. беше закрит състезателния сезон по спийдуей. На пистата в Търговище дойдоха много приятели на спорта и състезатели - гости от цялата страна. Те направиха разбор на сезона. Напук на неудачите, въпреки кризата и липсата на всякакви средства за подготовка, екипировка, тунинг и т.н. българските състезатели определиха сезона, като успешен. Равносметката е, че България е на първите две места в съвместния шампионат с Румъния. Най-високо стоят Милен Манев и Чавдар Чернев. Двамата отборно са трети в купата на централна Европа „Мачек”, като индивидуално Чернев е трети. Милен Манев направи и доста успешни стартове в различни европейски турнири. Той е трети в турнира – мемориал „Ади Функ” в Австрия. Шести се класира на „Златната каска в Белгия.

 

Дори и да отчитат сезона, като успешен състезателите не можаха да скрият и разочарованието си от пропуснатите стартове. Те остават основния начин за тренировка. А липсата на добре подготвени съоръжения у нас прави положението по-тежко, особено за начинаещите състезатели. Пример е роденият през 1995 г. шуменец Христо Христов. Той демонстрира много добри умения на пистата, като каза, че през следващия сезон има намерения да участва в официални състезания.

Сред гостите на събитието бяха и фенове на спорта, които със собствени средства си сглобили машини, които подкараха на пистата.

След рева на моторите последва скромно тържество, в което състезателите си пожелаха успех и повече състезания през следващия сезон.

Време е вече, най-накрая, големите компании да обърнат внимание и на спийдуея, за да може България отново да се превърне в европейски и световен лидер. А за това данни има.   
    

Благодарим на нашите приятели от Тарго Медия , за предоставения материал. 
<< новини
 
©2009 - 2022 Speedway.bg 
Всички права запазени
SSH design