url http://speedway.bg      e-mail  admin@speedway.bg   
  Logo (image)  
 
Начало | За нас | Форум | ПриятелиУсловия за ползване | Контакти  
 
 
Правила

История на Speedway

Устройство на мотоциклета

Нашите състезатели

Републикански шампиони

Международни шампионати

Новини

Галерия

Архивни

Видео Архиви

Полезни връзки
 
 
 
 
 
 
Facebook (image) Speedway група във Facebook
 
 
Условия за реклама
банер до 150px по дългата страна
admin@speedway.bg
или страница Контакти
 
 
Baner (image)
 
Baner (image)
 
 
Photot-Cult.com
 
alltimecams.com
 
 
Baner (image)
 

Новини


Интервю c Милен Манев за изминалата 2011 година

28.12.2011
Милен Манев: Отказах на аржентинците
 
Милен Манев е състезател по спидуей. През последния сезон 2011 стана Републикански шампион и извоюва Балканската купа в мотоциклетния спорт. Класира се трети, в отбор с Чавдар Чернев на тазгодишното издание на Купа Мачек. Отборно е и трети в турнира – мемориал „Ади Функ” в Австрия. Зае шесто място в турнира „Златната каска” в Белгия.
 
Приключи сезон 2011. Как оценяваш представянето си?
 
Не съм особено доволен. Трябваше да участвам в много повече състезания, но нямах финансова възможност. Освен това в средата на сезона ми се повредиха двата двигателя. Наложи се да ги изпратя за ремонт в чужбина. След десет дни бяха готови, но пак заради липса на пари не успях да ги взема.
 
Тогава как участва на състезанията без двигатели?
 
Наложи се да карам с най-стария си двигател, който имам от 3 години и съм купувал втора употреба. Това е рециклиран двигател, който в никакъв случай не е конкурентен и с него съм доста по-бавен от останалите. Освен това на състезанието в Австрия ми се повреди и съединителя и на практика останах без машина. След това потърсих варианти да закърпя положението, като сложих стара касета на съединителя. Обаче тя е силно износена и няма необходимия рефлекс. По тази причина старта ми беше доста слаб и като прибавим стария двигател се получиха слабите представяния в края на сезона.
 
Какво ти предстои в следващия сезон?
 
Надявам се отново да има съвместен българо-румънски шампионат. Българската федерация по мотоциклетизъм, в лицето на председателя Богдан Николов и директора на комисията по спийдуей Пантелей Найдев, полагат големи усилия това да се случи. Има една възможност да подпиша договор с лигата на Полша и да участвам в техните състезания. Надявам се да участвам отново и в английската премиер лига, където дебютирах през тази година. Естествено ще се постарая да участвам отново и в турнирите „Сребърния чехъл” и „Златната каска”. Може би ще се състезавам и за Купа „Мачек”.
 
Миналата година направи много успешно представяне в Аржентина. Тази година ще участваш ли?
 
Бях поканен, но за огромно съжаление отказах. Нямам финансовата възможност да покрия разходите за пътуването. Иначе в Южна Америка поемат финансирането по престоя ми там.
 
Отново се изправяме пред проблема със спонсорството. Намира ли се кой да помага?
 
Благодарен съм на фирма Агротрон, които ми осигуриха нова екипировка. Но за останалото разчитам само на приятели и заеми. Пътуванията са доста скъпи, въпреки, че се движа с личния си автомобил. Ситуацията на всякъде е доста тежка и разбирам отказите на всички оферти за спонсорство, които изпращам. Все пак се надявам най-накрая да проблесне светлинка.
 
Скъп спорт ли е спийдуея?
 
В сравнение с останалите моторни спортове е евтин, дори доста по-евтин. Но когато направиш сметката и дръпнеш чертата се получава една прилична сума. Основните разходи са за пътувания, консумативи, резервни части и тунинг на двигателя. До момента си ги осигурявам сам. За екстри като механик, подходящ микробус и подготовка с професионални състезатели не бих могъл дори и да мечтая.
 
В такъв случай, как тренираш?
 
Не тренирам. За тази цел използвам състезанията. За това е много важно да участвам и в по-слаби турнири. През тази година имам намерение да проведа подготовката си с трикратния европейски шампион Матей Загар в Словения. Но и това виси, защото пак нещата опират до пари.
 
Ти си дълги години в този спорт. Как се справят новите състезатели, има ли интерес от подрастващите?
 
Много се радвам на успехите на Чавдар Чернев от Шумен. Той успя да завърши трети в индивидуалното класиране за Купа Мачек, като взе участие във всичките кръгове. Стана втори и в българо-румънското първенство. В отборното класиране с него сме трети. България е на първите две места в съвместния шампионат и на трето място в купата на централна Европа. В негово лице виждам много добър партньор за участие в отборни състезания. Интерес от децата и родителите им има. Свързват се с мен и ме питат за детска школа. Имаме идея за тази школа, но отново причината да не се случва това е финансова.  
 
Срещаш ли подкрепа от федерацията?
 
Както казах председателя Богдан Николов и директора на комисията по Спийдуей Пантелей Найдев ми помагат много в рамките на възможното. Те правят доста и за спорта. Те са много способни хора и вярвам, че скоро България ще се превърне в център на мотоциклетните спортове. Надявам се, че както имаме трасета номер едно в света по мотокрос и супермото, скоро ще можем да се похвалим и с най-добра писта по спидуей.
 
 Кога ще има пак състезание в Търговище?

Шестият кръг от българо-румънския шампионат няма да се проведе, заради това, че времето стана много студено. А и изборите малко объркаха нещата, защото състезанието беше насрочено за 23 октомври. След седмица две ще се съберем състезатели и приятели на спорта да закрием официално сезона и да направим разбор. Не бих могъл да кажа кога ще има състезание отново в Търговище. Това не зависи от мен, но се надявам да е по-скоро и да зарадваме феновете с един силен международен турнир. 

SPEEDWAY.BG благодари на приятелите си от targo.org за предоставения материал
 
<< новини
 
©2009 - 2022 Speedway.bg 
Всички права запазени
SSH design