[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/speedway.bg/httpdocs/include/database.class.php on line 94: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50545 Library:50642
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /var/www/vhosts/speedway.bg/httpdocs/include/database.class.php on line 94: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50545 Library:50642
speedway.bg :: Правила
             url http://speedway.bg      e-mail  admin@speedway.bg   
  Logo (image)  
 
Начало | За нас | Форум | ПриятелиУсловия за ползване | Контакти  
 
 
Правила

История на Speedway

Устройство на мотоциклета

Нашите състезатели

Републикански шампиони

Международни шампионати

Новини

Галерия

Архивни

Видео Архиви

Полезни връзки
 
 
 
 
 
 
Facebook (image) Speedway група във Facebook
 
 
Условия за реклама
банер до 150px по дългата страна
admin@speedway.bg
или страница Контакти
 
 
Baner (image)
 
Baner (image)
 
 
Photot-Cult.com
 
alltimecams.com
 
 
Baner (image)
 

Правила


Знаете ли че?

Дъртрак пистата е с дължина от 260 до 398 метра (големите писти са по 1000м.) и минимална широчина от 10 метра (на виражите - 16 м.)

Състезателите карат в посока, обратна на часовниковата стрелка

Във всяка серия се правят по 4 обиколки на пистата.

Във всяка серия участват по 4-ма състезатели (в някои случаи и до 6)

Всички състезатели участват в по 5 серии и се срещат по един път с всички останали пилоти. Общо в едно състезание се правят 20 редовни серии.

Пилотите са разделени в 4 коридора (от външната към вътрешната страна на пистата) така: „А” - червен, „B” - син, „C” - бял, „D” - жълт.

Стартирането в сериите става с работещи двигатели от място и при пълен покой на мотоциклетите.

При допиране на стартовата лента, след като вече е била подадена зелена светлина, направилият фаул старт състезател се отстранява от серията.

В продължение на първите 30 метра след старта всеки пилот е длъжен да се движи по права линия, спазвайки очертанията на своя коридор.

За първото място във всяка отделна серия победителя получава 3 точки, за второ място - 2 точки, за трето място - 1 точка и за четвърто място - 0 точки.

За победител в състезанието се определя онзи мотоциклетист, който е събрал максимален брой точки.

При равенство в точките между двама или повече състезатели се провежда допълнителна серия за определяне на крайното класиране. За всеки следващ етап в световното първенство се класират по осем състезатели, а заелият деветото място участва като резерва.

Серията не се преиграва при падане на един или повече състезатели, ако падането им не е било причинено умишлено от участник в серията. Серията може да бъде завършена само от един състезател.
Ако един мотоциклетист, в старанието си да запази друг участник стане причина за падането, или умишлено причини събарянето на друг състезател, серията се прекратява и виновния се декласира за серията. На негово място не се включва пилот от резервите и серията се преиграва.

Ако на старта мотоциклетът на участник от серията загасне, той може да вземе от бокса резервната си машина, като за това главният съдия определя 2 минути. След изтичането им състезателят не се допуска до старта, а на негово място участва състезател от резервите.

1 2

 
©2009 - 2024 Speedway.bg 
Всички права запазени
SSH design